Menü Keresés

Műtárgyak

Eredeti Petőfi Sándor kézirat a Csók István Antikvitásban!

Eredeti Petőfi-kézirat április 10-i árverésünkön!

Eredeti Petőfi Sándor kézirat a Csók István Antikvitásban!Különleges kincset bocsátunk kalapács alá április 10-én, kedden. Petőfi Sándor két lapos, négy oldalas kéziratán a Mit csinálsz, mit varrogatsz ott és a Két ország ölelkezése című versek teljes terjedelemben szerepelnek továbbá az A munkácsi várban című vers első két strófája is olvasható a lapokon. A két teljes vers aláírt, az első 1848-ra datált. A lapok eddig ismeretlenek voltak a Petőfi kutatás számára, és lévén, hogy a rajta szereplő szövegek nem tökéletesen egyeznek a kritikai kiadásokban szereplő vers szövegekkel, különösen izgalmas kutatásokra adnak okot.
Egy ilyen kézirat felbukkanása a műtárgy piacon is szenzációnak számít, hiszen 1939 óta eddig mindössze egy alkalommal versenghettek a gyűjtők Petőfi Sándor kéziratért, akkor nem került nyilvánosan aukcióra. Ez a kézirat most 34 000 000 Ft-os kikiáltási árral várja az érdeklődőket.
Természetesen szívesen látjuk azokat is, akik megtekintenének egy ilyen műkincset. A kézirat március 20-tól április 7-ig lesz megtekinthető galériánk falai között.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!